...SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ... Sohbete Başlamak İçin Boşluğa İsim Yazıp Bağlan'a Basınız.

Eğlence Yurdum Sohbet

Sohbete Başlamak İçin Boşluğa İsim Yazıp Join'e Basınız.

30.09.2014

Kurban keserken nelere dikkat edilmeli-edilir? kurban keserken dinimizin buyrukları nelerdir?

Kurban keserken nelere dikkat edilmeli-edilir? kurban keserken dinimizin buyrukları nelerdir?

Kurban bayramlarında dikkatimi çeken bazı noktalar oluyor. Mesela toplu kesimlerde yapılması gerekenlerin tam yapılamadığını fark ediyorum.
Halbuki kurban kesimi konusu son derece önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konu. Kimse kestiği kurbanın kabul olmamasını istemez. Gerçi önemli olan niyet fakat yinede gözden kaçırılmaması gereken bazı önemli noktalar var. Yaklaşan kurban bayramı münasebetiyle bazı önemli noktaları din kardeşlerime hatırlatmak istedim.

Kurban, kelime anlamı ile yakınlaşma demektir. Buradan hareketle, kurban kesmek; Allah’a yakınlaşma gayesiyle, O’nun verdiği mallardan, kurban edilmesi mümkün olan birini, yine O’nun rızası için boğazlamak demektir.


Kimler kurban kesmelidir?
Kısaca hali vakti yerinde olanlar, yani zenginler kurban keserler. Bunun ölçüsü ise temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra, kendisini zengin kılacak kadar malı mülkü bulunmaktır. Böyle olan malın mülkün üzerinden, zekatta olduğu gibi bir yıl geçmesi de gerekmez.

Kadın kurban kestirebilir mi?
Bir önceki soruya verdiğimiz cevaptan da anlaşılacağı üzere, Hanefilere göre kadının da kendi malı mülkü, altını ya da parası varsa onun da kurban kesmesi gerekir. Hatta kadın evi bakmakla yükümlü olmadığı için, onun temel ihtiyaçlarını karşılayacak parasının bulunması aranmaz. Çünkü onları zaten erkek karşılayacaktır. Öyleyse zengin olan kadın kurban keser, ya da vekalet vererek kestirir.

Kurban ne zaman kesilir?
Vacip olan kurbankurban bayramının birinci, ikinci ve üçüncü yani, Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerinde kesilir. Güzel olan, kurbanların gündüzleri kesilmesidir.kurban Bayramın birinci günü kesmek ise daha faziletlidir. Diğer kurbanlarda ise herhangi bir vakit söz konusu değildir

Bir kurbana kaç kişi ortak olur?
Büyük baş hayvanlara birden yedi kişiye kadar ortak olabilir. Hayvan kurban olacak yaşta ve özelliklerde bulunduktan sonra, etinin az ya da çok olması, ortak sayısını belirlemez. Küçük ve eti az olsa dahi büyük baş hayvanlara yedi ortak olabilir. “Bu kurban ancak beş kişilik, ya da üç kişilik olur” gibi ifadeler, kişi başına gelecek etin belli bir miktarda olmasını anlatmak için söylenir. Yoksa büyük baş bir hayvan kurban olma özelliklerini taşıdıktan sonra ona yedi kişi ortak olabilir.

Kurbanlık hayvanlardan hangileri ortak olarak kesilebilir?
Büyük baş hayvanlara birden yediye kadar ortak olunabilir. Küçük baş hayvanlardan ise ancak bir kurban olur.

Kurban keserken nelere dikkat edilmelidir?
1. kurban keserken özellikle hayvana sıkıntı vermemeye dikkat etmelidir. Şehirlerde gördüğümüz ve hayvanların itilip kakılarak, dövülerek kurban edilmesi vahşiliktir, İslam ahlakına sığmaz: böyle eziyet eden insanlar sanki on günah işlemiş iki sevap almış gibidirler.

Bu kadar günah almaktansa sevabı terk etmek daha iyidir. Müslümanlar kurban keserken hayvana nasıl şefkatle davranılacağını gösterme şansı yakalarlar. Bu şansı kaçırmamalı ve müslümanın merhametini ve diğerlerinden farkını göstermelidirler.

2. İkinci önemli mesele, temizlik ve insanları tiksindirmemedir. Şehirlerde gördüğümüz manzaralar, Müslümanlığın belirtileri değildir. Bizden Allah kurban kesmemizi ister, etrafı pisletmemizi değil. Ve Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurur: “Allah her şeyin ihsan ile yapılmasını şart koşmuştur. (İhsan, bir şeyi yapılabileceğinin en güzeliyle yapmaktır).

Öyleyse boğazlarken de ihsan ile boğazlayın, bıçağınızı iyi bileyin ve hayvanınızı rahatlatın”. Bu konuya Müslümanlar çok ama çok dikkat etmeli ve her fırsatta dine ve dindarlara saldırmak isteyenlere fırsat vermemelidirler.

Kurban Nasıl Kesilir
Kurbanlık hayvan incitilmeden kıbleye karşı yatırılır.
Ayakta iken duâsı okunur.
Üç defa "Allâhü ekber, Allâhü ekber lâ ilâhe illellâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhilhamd" diye tekbir alınır ve şöyle niyet edilir:
- "Yâ Rabbi! Şu vücûdum sana karşı o kadar hata, o kadar isyân etti ki, affedilebilmem için bu vücûdu sana kurban etmem icabediyor. Fakat sen şerîatınla insan kurban etmeyi haram kıldığından vücûduma bedel olarak bu hayvanı kesiyorum, kabul eyle Yâ Rabbi, Bismillâhi Allâhü ekber." deyip kurban kesilir.
Evlâ olan, kişinin kurbanını kendisi kesmesidir. Ancak, kesmek elinden gelmeyenin, müslüman birini vekil edip yanında durması efdaldir.
Kurbanın eti üçe taksim edilir. Bir parçası kendi ailesine nafaka, ikinci parçası dost ve ahbaba ziyafet, üçüncü parçası da fakirlere sadaka olarak verilir.

Kurban fiyatları kurbanlık hayvan fiyatları 2014

Kurban fiyatları kurbanlık hayvan fiyatları 2014, kurban bayramı, kurban nasıl kesilir?, kurban keserken nelere dikkat edilmeli?

Kurbanlık fiyatları illere göre değişebilir

Türkiye’de kurban bayramlarında ortalama olarak 2 milyondan fazla küçükbaş, 800 bin baştan fazla da büyükbaş hayvan kesildiğini ifade eden Bayraktar, 2014 yılı için kurbanlık fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu... İşte kurbanlık fiyatları


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl kurban fiyatlarının illere ve canlı ağırlığa göre değişmekle birlikte hayvan başına büyükbaşta 2 bin lira ile 11 bin 200 lira, küçükbaşta ise 350 lira ile bin 350 lira arasında değişeceğini söyledi.
TZOB Başkanı Bayraktar, TZOB Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile bu yılki küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Bayraktar, “İslam âlemi olarak Kurban Bayramı’nı bu yıl 4 Ekim’de kutlamaya başlayacağız. Mübarek Kurban Bayramı’na 8 gün kaldı. Ülkemize ve bütün İslam dünyasına şimdiden hayırlı, huzurlu bir bayram diliyorum. Müslümanlar için yerine getirilmesi gereken önemli bir görev olan kurban ibadeti, Allah’a yakınlaşmayı, insanlar arasında dayanışma ve paylaşımı amaçlar. Kurban, komşusu açken tok yatmama davranışının, insan olmanın bir gereği olduğunu bize hatırlatır. Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerde Kurban Bayramı bu coşkuyla kutlanırken, bu dönem kurban kesimi dolayısıyla da et tüketiminin olağanüstü arttığı bir dönemdir. Çok kısa zamana yığılan canlı hayvan talebi de çeşitli sıkıntıları beraberinde getirmektedir. 3-4 gün içinde milyonlarca hayvan kurban olarak kesilmekte, bu talebi karşılamakta üreticiler zorlanmakta, ulaşım, barınma, kurban alanı sağlama gibi sorunlar da baş göstermektedir" dedi.

FİYATLAR İLLERE GÖRE DEĞİŞEBİLİR
Türkiye’de kurban bayramlarında ortalama olarak 2 milyondan fazla küçükbaş, 800 bin baştan fazla da büyükbaş hayvan kesildiğini ifade eden Bayraktar, “4 günlük bayram süresince 3 milyon dolayında hayvanın kesimi yapılmaktadır. Kurbanlık satışları illere ve bölgelere göre farklılık arz etmektedir. Kimi yerlerde canlı kilogram ve et fiyatı üzerinden, kimi bölgelerimizde ise canlı hayvan üzerinden pazarlık yöntemiyle satış yapılmaktadır” diye konuştu.
Ziraat odalarından alınan bilgilere göre bu yılki kurban döneminde hayvan fiyatlarını açıklayan Bayraktar şöyle devam etti:
“İllere göre ve canlı ağırlığa göre değişmekle birlikte hayvan başına büyükbaşta 2 bin lira ile 11 bin 200 lira arasında, küçükbaşta ise 350 lira ile bin 350 lira arasında değişeceği; canlı ağırlık fiyatının da büyükbaş hayvanlarda kilogram başına 11 ile 12 lira dolaylarında, küçükbaşta kilogram başına 12 ile 13 civarında olacağı tahmin edilmektedir. Geçen yıla göre kurban satış fiyatlarının fazla artmadığını, makul seviyede kaldığını görüyoruz. Kurbanlık fiyatlarının maliyetlerdeki yükselişin altında kalmasında, kurbanlık hayvan sayısındaki artış etkili oldu. Bu yıl kurbanlık büyükbaş hayvan sayımız, geçen yıl kesilen sayının yüzde 41,7’si, küçükbaş hayvan sayımız ise geçen yıl kesilenin yüzde 56,3’ü kadar daha fazladır.”
Türkiye’de geçen yıl 851 bin 948 büyükbaş, 2 milyon 331 bin 917 küçükbaş hayvanın kurbanlık olarak kesildiğini kaydeden Bayraktar, “Geçen yıl bayramda kesilen hayvan sayısı 3,2 milyon başa yaklaşmıştır. Bu yıl ise; 1 milyon 207 bin 608 büyükbaş, 3 milyon 645 bin 918 de küçükbaş olmak üzere toplamda 4 milyon 853 bin 526 baş hayvan, bayramda kesilmek üzere ahırlarda ve kurbanlık satış merkezlerinde yerlerini almıştır. Veriler, bayramda kurbanlık hayvan sayısı açısından yeterli hayvanımız olduğunu ve vatandaşlarımızın hayvan temininde sıkıntı yaşamayacaklarını göstermektedir” dedi.
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bayraktar, ‘Et ve Süt Kurumu Kurban Bayramı’ndan sonra kalan malları alacak mı?’ sorusu üzerine şunları söyledi:
“Et ve Süt Kurumu, Kurban Bayramı sonrası alım yapıyor. Bu yılda yapacaktır. Zaten elde kalan malların değerlendirilmesi açısından maliyetin altında piyasaya sürülmemesi açısından Et ve Süt Kurumunun makul fiyatla, maliyeti dikkate alan bir fiyatta üreticilerimizin kurbanlık hayvanlarını satın alınmasını bekliyoruz. Bu hem üreticilerimizi ekonomik olarak destekleyeceği gibi üretime sürdürülebilir noktalar da olması açısından da fevkalade önemli.”
“Geçtiğimiz yıllara oranla kurbanlıkların yurt içinden sağlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Bayraktar, “Bu sene yurt içinden karşılanması sebebi şu, üretim arttı. Üretimi desteklediğiniz de ve ithalat yapmadığınızda üretim artar. Üreticimiz ahırlarını doldurur ve ihtiyacımızın önemli bir kısmını da karşılar. Hatta şuan tamamını da karşılıyoruz. Biz bu telkinlerimiz de ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıktı. Bu yıl ithalat yapılmadı. Kurban öncesinde de yapılmadı. Biz bu sene halkımıza yerli üretimle, kaliteli üretimle hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz” cevabını verdi.

Kurban bayramı güzel mesajları kurban bayramı özel mesajlar

Kurban bayramı güzel mesajları kurban bayramı özel mesajlar ; 

♥ Bizim hayatımızda nehirler vardır, köpüklerinde umutlarımızı yüzdürdüğümüz ve bizim ömrümüzde güzel insanlar vardır, görünmeyince ölesiye özlediğimiz Bayramın Kutlu Olsun.

♥ Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun.Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın Bayramın Kutlu Olsun.

♥ Bayramlar berekettir,umuttur,özlemdir.Yarınlar niyettir ve duaların kabül olsun , sevdiklerin hep seninle olsun Bayramınız Kutlu Olsun.

♥ Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul ve Ramazan Bayramın mübarek olsun!

♥ Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gercek olsun,acılar unutulsun,dualarınız kabul ve bayramınız mübarek olsun.

♥ Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için, insanlar vardır dostluğu paylaşmak için ve bayramlar vardır sevgi ile kucaklaşmak için.Bayramınız kutlu olsun.

Bayram şekerleri fiyatları? kuraban bayramı 2014 şeker fiyatları ne kadar?

Bayram şekerleri fiyatları? kuraban bayramı şeker fiyatları ne kadar?

Bim den alabileceğiniz indirimli şekerler ve fiyatları:
  • Ece Ülker Sütlü Çikolata 500 gr (Fındık Kremalı) 8.75 TL
  • Şölen Sütlü Çikolata Tual 600 gr (Fındık Kremalı) 8.45 TL
  • Valonia Pelit Madlen Çikolata 440 gr 7.95 TL
  • Wonne Clasik Madlen 340 gr 3.50 TL
  • Damak Nestle Çikolata 200 gr 6.45 TL
  • Grand Cadbury Sütlü ve Bitter Çikolata 345 gr (Fındıklı, Bademli, krema dolgulu) 7.45 TL
  • Ülker Gökkuşağı Çikolata 210 gr 3.95 TL
  • Nestle Çikolata Karma Kutu 300 gr 5.95 TL
  • Ülker Sırma Sütlü Çikolata 500 gr 5.45 TL
  • Osmanoğlu Türk Lokumu 350 gr (Antepfıstatıklı, fındıklı, bademli) 3.95 TL
  • Elit Sütlü Çikolata 300 gr 3.75 TL
  • Şölen Maxbar Karışık Mini Bar 500 gr 4.75 TL
  • Konak Şeker (Sütlü, meyveli, kahveli) 500 gr 2.95 TL
  • Ülker Hobby Mini Bar 250 gr 2.45 TL
  • DamlaTayaş Mini Bar 250 gr (Meyve Dolgulu) 2.15 TL

Yasal Uyarı

Eser Sahipleri ve İletişim Sitemiz tamamen tanıtım amaçlıdır. Hiçbir ticari amaç gütmemektedir. Sitemizdeki yayınlanan videolar youtube tabanlı videolardır ve sorumluluk youtube sitesindeki yayıncılara aittir. Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, eglenceyurdu@hotmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler.